Villa de Eerdbeek - Een unieke locatie

Essention Groep is gevestigd in het hart van de Gelderse Vallei. Villa De Eerdbeek is een gemeentelijk monument in Lunteren en is voorzien van suites waar je je direct thuis voelt.

Even loskomen van de waan van alledag? Jouw situatie eens rustig van een afstandje bekijken? De Eerdbeek is daarvoor de uitgelezen plek en brengt je tot rust op een strategische locatie in het midden van het land. De historie van De Eerdbeek gaat terug tot 1911. Details, zoals het glas-in-lood, siersmeedwerk en elementen van de bekende Jugendstil maken van een bezoek aan ons kantoor net even anders. Wees welkom!

1911
1940-1941
1998
2017

1911

1911

Schoonheid en functionaliteit: Jugendstil ontwerp

Aan het begin van de vorige eeuw maakt Edenaar J.G. Eijlander een eerste ontwerp voor Villa de Eerdbeek. Ook de aannemer komt uit de regio: Wagensveld uit Lunteren realiseert de bouw. Het pand wordt uitgevoerd in de voor die tijd typerende Jugendstil, die schoonheid en functionaliteit met elkaar verenigt. Natuur is de inspiratiebron.

1940-1941

Geschiedenis Villa de Eerdbeek Lunteren Essention Groep 3

1940-1941

Herstel met oog voor detail

De villa, die bestaat uit twee bouwlagen onder een samengesteld dak, wordt herbouwd. Kenmerkende Jugendstil interieuronderdelen, zoals de statige hal met granito vloer en gemarmerde lambrisering en de royale trap met geprofileerde leuningen, blijven behouden. Oorlogsschade zou de reden zijn van de werkzaamheden..

1998

1998

Notariskantoor in gemeentelijk monument

Aan het einde van de jaren ’90 vestigt notariskantoor van Putten van Apeldoorn zich in De Eerdbeek, inmiddels een gemeentelijk monument. De Jugendstil en de cultuurhistorie maken dit pand een interessante eyecatcher aan de Dorpsstraat in dit bescheiden villadorp.

2017

Essention Groep pand Lunteren_2

2017

De toekomst in met Essention Groep

Op 15 september 2017 komt het monumentale herenhuis weer op de markt. Op 18 oktober 2017 is het verkocht. De nieuwe eigenaar, Essention Groep, neemt het pand flink onder handen. Op de zolder komt een mooie functionele trainingsruimte. De originele structuur met prachtig balkenspel blijft behouden. Ook krijgt het pand een duurzaamheidsupdate.